Blogia
l´escola parla

EL RAT PENAT.

Conta la llegenda que el rei Jaume primer, estava acampant en les cercanies de València en un intent d'arrebatar el control de la ciutat als moros. La ciutat estava situada per les tropes catalanes i aragoneses.

Una nit dormia el ejercit cristià, quan van escoltar un soroll estrany en les proximitats de la tenda del rei. Un soldat que va escoltar el soroll, va correr a despertar al rei de inmediat, i va dar  l'ordre de que estigueren tots amb alerta i vigilància.

Va ser quan algú es va dar compte de que el ejercit moro estava a prop del campament, va emprendre un atac sorpresa contra els soldats del Jaume primer.

Tots varen agafar les armes per a contratacar a l'ejercit moro. La lluita va ser terrible, i els moros, es van retirar prompte. Al finalitzar la batalla tots volien saber de que es tractava aquell misteriós soroll. Varen descobrir que era un rat penat, que s'abia estampat a si mateix contra els tambors, i també tirant algunes armes, per a despertar als soldat, i que es donaren compte de l'amenaça dels moros. El rei Jaume va posar el rat penat en la part mes alta de l'escut valencià.

                          

0 comentarios